Om Spekeloftet
Herding har vært den dominerende metoden for kjøttkonservering i tusenvis av år. Siden 1991 har Spekeloftet, en liten lokal virksomhet i Hemsedal, holdt liv i denne gamle tradisjonen. Beliggenheten i fjellene mellom øst og vest skaper gode forhold for å herde kjøtt. Her møter de vestlige vindene med sin salte fuktighet de tørre vindene fra øst og gjør det mulig å herde og tørke kjøttet naturlig uten bruk av kunstige herdekamre. Dette sammen med lokale oppskrifter og tradisjonelle håndverksmetoder for bearbeiding av kjøttet er grunnlaget for Spekeloftet sin filosofi og drift.
Historien
Spekeloftet er en liten lokal virksomhet beliggende i fjellbygda Hemsedal. Etablert i 1991 av Jan Gyllensten og Ole Venås. I 2010 overtok Rema Industrier as førstnevntes eierandel, og det har medført at vi har fått den beste hjelp til salg og markedsføring gjennom Rema 1000 sine butikker. Vi produserer det meste innen segmentet spekemat. Pinnekjøtt er den desidert største varegruppen vår. Her har vi utviklet flere nyvinninger som Pinnesteik og Pinnekjøtt ekstra kjøttfullt, som kun består av kotelett-stykker. Ellers lager vi fenalår, spekepølser og ulike varianter av spekeskinke. Siste nyskapningen vår er at vi nå har og skal lansere en serie med pålegg av ulike typer spekemat, blant annet tørket elgkjøtt, hjortekjøtt og svinenakke.
Filosofien
Vi erkjenner at kunden er vår øverste sjef. Derfor blir vårt mål å produsere så gode varer som mulig og da til en pris som gjør at kunden føler å ha gjort en trygg og god handel. Dette søker vi å oppnå gjennom godt gammeldags håndverk, minst mulig bruk av kunstige hjelpemidler samt stor vekt på tradisjon og lokal kunnskap innen matproduksjonen.